Menu

Patiënten

Coronavirus (COVID-19)  - update 15 juli 2020 

Aanvullende maatregelen
Vanaf 15 juli zijn er nieuwe maatregelen:

Heeft u een afspraak op de huisartsenpost van Dokterswacht? Dan moet u een mondkapje te dragen. Kom het liefst alleen. Neemt u wel iemand mee, dan moet diegene ook een mondkapje dragen. De nieuwe maatregelen gelden in elk geval tot 1 september 2021.

Verkoudheidsklachten?

Heeft u verkoudheidsklachten en/of koorts, maar is er geen sprake van spoed?. Het advies is dan thuis te blijven en uit te zieken tot u minimaal 24 uur geen klachten heeft. Dat advies geldt ook voor kinderen.

Kom in elk geval NIET naar de huisartsenspoedpost, maar bel voor overleg.
Vanwege het coronavirus en om u zo goed mogelijk te helpen, willen wij graag bij iedere klacht uw temperatuur weten. Meet daarom, voordat u met ons in gesprek gaat, uw temperatuur. 

Voor meer informatie over het coronavirus kunt u terecht op de website van thuisarts.nl/corona

Voor overige spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden kunt u ons natuurlijk gewoon bellen.

Wanneer u een afspraak heeft op de post kom dan bij voorkeur alleen. Indien het noodzakelijk is, dan mag er maximaal een begeleider mee naar binnen. Deze begeleider mag geen koorts en/of luchtwegklachten hebben. 

Veilig toegang tot uw medische gegevens tijdens coronacrisis
Door de coronacrisis is het drukker bij de huisartsenpost dan normaal. Wij kunnen u sneller en beter helpen als wij kunnen kijken naar de medische gegevens die de huisarts van u bijhoudt. Door een tijdelijke maatregel van de overheid kan de huisartsenpost uw gegevens bekijken. Onze medewerkers vragen u wel eerst om toestemming voor zij uw medische gegevens bekijken. Kijk hier voor meer informatie. 

Patiënten
Dokterswacht Friesland verzorgt de acute huisartsenzorg buiten kantoortijden voor huisartsen die zijn aangesloten bij de Dokterswacht.
Wij bieden spoedeisende zorg die niet kan wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts.

Is uw huisarts aangesloten bij Dokterswacht Friesland? Klik hier.

Menu