Menu

Patiënten

Coronavirus (COVID-19)  - update 14 december 2021

Maatregelen op de huisartsenspoedpost

Heeft u een afspraak op de huisartsenspoedpost van Dokterswacht? Dan moet u een mondkapje te dragen. Kom het liefst alleen. Neemt u wel iemand mee, dan moet diegene ook een mondkapje dragen. Er mag maar één begeleider mee naar binnen. De begeleider mag ook geen koorts en/of luchtwegklachten hebben. 

Verkoudheidsklachten?

Heeft u verkoudheidsklachten en/of koorts, maar is er geen sprake van spoed? Het advies is dan thuis te blijven en uit te zieken tot u minimaal 24 uur geen klachten heeft. Dat advies geldt ook voor kinderen.

Kom in elk geval NIET naar de huisartsenspoedpost, maar bel voor overleg.
Vanwege het coronavirus en om u zo goed mogelijk te helpen, willen wij graag bij iedere klacht uw temperatuur weten. Meet daarom, voordat u naar ons belt gaat, uw temperatuur. 

Voor meer informatie over het coronavirus kunt u terecht op de website van thuisarts.nl/corona

Veilig toegang tot uw medische gegevens tijdens coronacrisis
Door de coronacrisis is het drukker bij de huisartsenspoedpost dan normaal. Wij kunnen u sneller en beter helpen als wij kunnen kijken naar de medische gegevens die de huisarts van u bijhoudt. Door een tijdelijke maatregel van de overheid kan de huisartsenspoedpost uw gegevens bekijken. Onze medewerkers vragen u wel eerst om toestemming voor zij uw medische gegevens bekijken. Kijk hier voor meer informatie. 

Patiënten
Dokterswacht Friesland verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden voor huisartsen die zijn aangesloten bij de Dokterswacht Friesland. Wij bieden spoedeisende zorg die niet kan wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts.

Is uw huisarts aangesloten bij Dokterswacht Friesland? Klik hier.

Menu