Menu

Patiënten

Coronavirus (COVID-19)  - update 13 juli 2020 

Heeft u verkoudheidsklachten en/of koorts, maar er is geen  sprake van spoed. Het advies is dan thuis te blijven en ziek uit tot u minimaal 24 uur geen klachten heeft. 

Voor kinderen zijn de adviezen hetzelfde als voor volwassenen. 

Kom in elk geval NIET naar de huisartsenspoedpost, maar bel voor overleg.
Vanwege het coronavirus en om u zo goed mogelijk te helpen, willen wij graag bij iedere klacht uw temperatuur weten. Meet daarom, voordat u met ons in gesprek gaat, uw temperatuur. 

Voor meer informatie over het coronavirus kunt u terecht op de website van thuisarts.nl/corona

Voor overige spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden kunt u ons natuurlijk gewoon bellen.

Wanneer u een afspraak heeft op de post kom dan bij voorkeur alleen. Indien het noodzakelijk is, dan mag er maximaal een begeleider mee naar binnen. Deze begeleider mag geen koorts en/of luchtwegklachten hebben. 

Veilig toegang tot uw medische gegevens tijdens coronacrisis
Door de coronacrisis is het drukker bij de huisartsenpost dan normaal. Wij kunnen u sneller en beter helpen als wij kunnen kijken naar de medische gegevens die de huisarts van u bijhoudt. Door een tijdelijke maatregel van de overheid kan de huisartsenpost uw gegevens bekijken. Onze medewerkers vragen u wel eerst om toestemming voor zij uw medische gegevens bekijken. Kijk hier voor meer informatie. 

Patiënten
Dokterswacht Friesland verzorgt de acute huisartsenzorg buiten kantoortijden voor huisartsen die zijn aangesloten bij de Dokterswacht.
Wij bieden spoedeisende zorg die niet kan wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts.

Is uw huisarts aangesloten bij Dokterswacht Friesland? Klik hier.

Menu