Menu

Primeur in Friesland: Gegevens patiënt digitaal van huisartsenpost naar spoedeisende hulp

Publicatiedatum: 26 april 2022 10:11
Vanaf dinsdag 26 april worden de patiëntgegevens bij de huisartsenpost in Heerenveen bij een verwijzing digitaal doorgestuurd naar de spoedeisende hulp van ziekenhuis Tjongerschans. Voorheen gebeurde dit via e-mail waardoor het vaak voorkwam dat de patiënt al bij de spoedeisende hulp (SEH) was, maar de gegevens nog niet. Daarnaast moesten alle gegevens opnieuw handmatig worden ingevoerd. Dat is nu dus verleden tijd. 

Alle informatie op één plek
Dankzij de digitale verwijzing van de huisartsenpost van Dokterswacht Friesland naar Tjongerschans, wordt de informatie over een patiënt automatisch in het informatiesysteem op de SEH gezet en getoond. “De verschillende computersystemen van de Dokterswacht en het ziekenhuis zijn nu beter op elkaar aangesloten”, zegt Erwin ten Hoeve, SEH-arts in ziekenhuis Tjongerschans. “Daardoor komt de verwijsbrief van de huisartsenpost meteen na verzending digitaal bij ons binnen. Die wordt automatisch aan ons patiëntendossier gekoppeld, waardoor alle relevante informatie op één plek staat. Met spoed beschikbaar.”

Sneller de juiste zorg
Op deze manier kan de patiënt sneller de juiste zorg ontvangen. De baliemedewerker van Dokterswacht hoeft ook zelf geen documenten meer te verzenden van de huisartsenpost naar de spoedeisende hulp. Dit zorgt voor minder administratie en betere zorg voor de patiënt.

Menu